X
Loading........
acum 2 ani
Fizica /

Ce inveti la ora de fizica? (nu educatie fizica)

Anonim
aqm gasit acest articol tare fain: ~`Fizica ne ajuta sa intelegem cum functioneaza lumea din jurul nostru, de la indicatoarele cu laser, becurile si telefoanele celulare la muschii corpului, plamini si creier; de la pianine, picturi si piruete la aparate foto, camere video, automobile si catedrale; de la cutremure de pamint, uragane si tsunami la quarci, ADN si gauri negre. Fizica ne ajuta sa organizam universul. Ea se se ocupa de lucrurile fundamentale si face sa vedem legaturile intre fenomene care parea separate. Fizica ne da unelte puternice ca sa ne exprimam creativitatea, sa vedem lumea in moduri noi si, mai ales, sa o schimbam.

Fizica este utila

Fizica produce abilitati cantitative si calitative necesare in analizarea datelor si rezolvarea problemelor in alte stiinte, inginerie si medicina, precum si in economie, finante, management, legislatie si politici publice. Fizica este baza pentru imensa majoritate a tehnologiilor moderne ca si pentru uneltele si instrumentatia folosita in stiinte, inginerie si cercetarea medicala. Fabricarea bunurilor de care avem nevoie este dominata de tehnologia bazatae pe fizica. Fizica da posibilitatea sa-i ajutam pe altii. Doctorii care nu inteleg fizica pot fi periculosi pentru pacienti. Medicina fara tehnologia bazata pe fizica ar fi o barbarie. Scolile fara profesori de fizica ar inchide calea elevilor catre cariere respectate si platite bine. Performantele bune la fizica sunt o pregatire excelenta pentru studii universitare in toate ramurile ingineriei, in informatica, in biologie, genetica si neurobiologie, in stiinta pamintului si a atmosferei.

Fizica deschide calea catre multe optiuni in cariera

Numarul acestor optiuni este, de fapt, mai mare decit al aproape oricarei alte discipline. Altfel spus, sa nu inveti fizica iti inchide usa catre multe, foarte multe optiuni. Fara fizica nu poti deveni ingineri si nici medic, jocurile video pe care le vei programa vor fi plictisitoare iar animatia pe care o vei realiza nu va arata realistic, deciziile pe care le vei lua in legatura cu protectia mediului vor fi putin convigatoare. Desi numarul de angajatori care cauta in mod special fizicieni este mai mic decit al acelora care cauta ingineri, piata locurilor de munca pentru ce cu pregatire de fizician este mai diversa.

Fizica nu este usoara, ea este o provocare pentru posibilitatile elevilor

Din aceasta cauza, fizica sperie pe multi elevi. Dar, tocmai acesta este unul din cele mai importante motive motiv pentru care ea trebuie studiata. La fel ca multe lucruri din viata care nu sunt usoare, fizica ofera multe recompense si satisfactii. Spre deosebire de alte discipline, cum ar fi istoria, psihologia sau programarea calculatoarelor, fizica este mult mai greu de invatat, daca nu chiar imposibil, cind acest proces incepe abia in clasele superioare, in timpul facultatii sau, dupa aceea, pe cont propriu.