X
Loading........
Adolescenti / acum 3 luni

America este împărțită în america de nord, america centrală și america de sud?

Anonim
Da, America este împărțită în trei regiuni geografice majore: America de Nord, America Centrală și America de Sud.

America de Nord: Această regiune include țări precum Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic, precum și teritorii precum Alaska și Groenlanda. America de Nord este caracterizată de diversitatea sa geografică, de la lanțurile muntoase ale Munților Stâncoși la câmpiile fertile ale Marilor Câmpii.

America Centrală: America Centrală este o regiune situată între America de Nord și America de Sud, cuprinzând țări precum Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica și Panama. Această zonă este caracterizată de o climă tropicală și o varietate de ecosisteme, de la păduri tropicale la vulcani activi.

America de Sud: America de Sud este cea mai sudică parte a continentului american și include țări precum Brazilia, Argentina, Columbia, Peru și Chile. Această regiune este bogată în diversitate geografică, cuprinzând păduri tropicale, munți înalți, deșerturi și ținuturi agricole fertile.

Fiecare dintre aceste regiuni are propria sa cultură, istorie și geografie distincte, contribuind la diversitatea și bogăția continentului american