X
Loading........
Limba Romana-Literatura / Acum 6 ani

Rolul punctelor de suspensie?

Anonim
forma literarea a cuvantului n-au ramas lucru zadarnic
Emma
Arată o pauză mare în cursul vorbirii. Spre deosebire de punct, punctele de suspensie nu marchează sfârşitul unei propoziţii sau al unei fraze, ci indică, în general, o întrerupere a şirului vorbirii.
Anonim
Marcheaza intreruperea comunicarii (motivatiile subiectului vorbitor sunt multiple: considera ca destinatarul subintelege ceea ce urmeaza; un moment de surpriza sau soc emotional, avand ca efect instaurarea tacerii semnificative; o pauza psihologica, intentionata, a vorbitorului, dupa care urmeaza un cuvant neasteptat, care poate avea nuanta ironica).
In textul literar, reprezinta un semn grafic, dar si de tonalitate, care marcheaza discursul fragmentar, de tip reflexiv / meditativ, semnificand interiorizarea trairilor sau a gandurilor.
Anonim
Arată un moment de meditaţie a autorului,o stare de gândire a acestuia(a eului liric.)
Anonim
Arata o pauza in cursul vorbiri
Anonim
se folosesc atunci cand propozitia nu se poate terina
Anonim
punctele de suspensie arata o pauza mai lunga s-au lipsa unor cuvinte
Anonim
Punctele de suspensie(semn de punctuatie: ->marcheaza intreruperea sirului vorbirii,iar d.p.d.v. stilistic au o valoare expresiva mare pentru ca sugereaza o varietate de stari si sentimente,precum:teama,furie,bucurie,nehotarare etc. Exemplu: Vin la tine dar... (nehotarare). Asta-i cel mai bun raspuns! :*
Anonim
punctele de suspensie arata o pauza sau o intrerupere in timpul vorbirii
Anonim
Punctele de suspensie marcheaza starea de ironie sau cea emotionala si in unele povesti are rolul de a pune in suspans cititorii !! :-*
Anonim
ce rol au punctele de suspensie in pasajul urmator:
insa cei de facut ...s-a trece ea si asta
Anonim
cela 3 puncte de sugereaza o nedumerire,o pauza in gandire a personajului
Anonim
punctele de suspensie